دستور پخت

طرز تهیه باکلالی انگینار ترکی اصل ۴ نفره

باکلالی انگینار (BakLali Enginar) یک وعده غذایی سبک است که معمولا در فصل تابستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تهیه باکلالی انگینار، کنگر فرنگی را با سس مخصوص می‌پزند و سبزیجات دیگری چون باقلا، هویج و … را نیز به آن اضافه می‌کنند.

باکلالی انگینار به صورت سرد سرو می‌شود و بسیار خوشمزه است. در این غذا از هیچ گوشتی استفاده نمی‌شود. اگر گیاهخوار هستید، می‌توانید باکلالی انگینار را در خانه تهیه کنید و در وعده غذایی شام سرو نمایید. در این مقاله طرز تهیه باکلالی انگینار را آموزش داده و اطلاعاتی در مورد خواص کنگر فرنگی در اختیارتان قرار می‌دهیم. با ما همراه باشید.

تاریخچه باکلالی انگینار ترکیه

کنگر فرنگی یا آرتیشو، گیاه بومی منطقه غرب و مرکز مدیترانه است و در شمال آفریقا نیز یافت می‌شود. مصرف این گیاه به ۳۰۰۰ سال پیش برمی‎گردد. در آن زمان یونانی‌ها جوانه‌های گل کنگر فرنگی را می‌خوردند.

دوره آشپزی عمومی ۱

کنگر فرنگی در ادبیات یونانیان نیز جای داشت. تئوفراستوس، شاگرد ارسطو، اولین کسی بود که در مورد کنگر فرنگی نوشت و آن را با جزئیات توصیف کرد. او معتقد بود جوشاندن کنگر فرنگی یکی از بهترین راه‌ها برای استفاده از عطر و طعم آن است. در قرن اول پس از میلاد نیز یک پزشک یونانی با نام دیوسکوریدس، کتابی در مورد کاربرد کنگر فرنگی در علم پزشکی نوشت و ادعا کرد که از ریشه کنگر فرنگی می توان به عنوان خوشبو کننده استفاده نمود.

طرز تهیه باکلالی انگینار ترکی اصل 4 نفره
طرز تهیه باکلالی انگینار ترکی اصل ۴ نفره

جالب است بدانید خوردن کنگر فرنگی توسط زنان تا سال ۱۵۰۰ میلادی ممنوع بوده است. در این دوران تنها مردان می‌توانستند کنگر بخورند. دلیل آن نیز خواص کنگر بود که به عنوان تقویت‌کننده‌ی غرایز جنسی شناخته می‌شد. در قرن ۱۹ میلادی آمریکایی‌ها شروع به کشت کنگر کردند و آن را با خود به فرانسه نیز بردند.

مردم ایتالیا نیز کنگر را از آمریکا به کشورشان منتقل کردند و کار کشت آن را آغاز نمودند. در اوایل قرن بیستم، کشت کنگر فرنگی در کالیفرنیا محبوب شد و قیمت آن به شدت افزایش یافت. در  حال حاضر کنگر فرنگی به عنوان یک گیاه پرخاصیت و مفید در انواع سالاد و غذاها مورد استفاده قرار می‎گیرد و از مغز آن برای تهیه سس نیز استفاده می‌شود.

جدول زمانبندی تهیه باکلالی انگینار ترکی

زمان آماده سازی ۱۵ دقیقه
زمان پخت ۴۰ دقیقه
زمان اضافی ۱۵ دقیقه
مجموع زمان ۷۰ دقیقه
تعداد سرو ۴ نفر
مقدار سرو یک کنگر

مواد اولیه برای تهیه باکلالی انگینار

  • کنگر فرنگی ۴ عدد
  • باقلا ۳۰۰ گرم
  • هویج یک عدد
  • پیاز یک عدد
  • شوید نصف فنجان
  • پیازچه نصف فنجان

مواد لازم برای تهیه سس باکلالی انگینار

  • شکر گرانول یک قاشق غذاخوری
  • آرد یک قاشق غذاخوری
  • آب نصف فنجان
  • آب‌لیمو یک عدد
  • نمک یک قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون نصف قاشق چای‌خوری

آموزش مراحل تهیه باکلالی انگینار

مرحله اول: آماده سازی کنگر

یک کاسه بزرگ آب آماده کنید. یک عدد لیمو ترش را آب بگیرید و درون آب بریزید. کنگر را تمیز کنید، خوب بشویید و پس از پوست کردن درون کاسه آب بیندازید. آب کاسه باید به اندازه‌ای باشد که روی کنگرها را به طور کامل بپوشاند.

مرحله دوم: آماده‌ کردن مواد دیگر

برای تهیه باکلالی انگینار ابتدا باید باقلاها را پوست کنید. غلاف باقلا را به آرامی خراش دهید و باقلاها را از پوسته آن بیرون بیاورید و بشویید.

انگینار 01
آموزش مراحل تهیه باکلالی انگینار

هویج را پوست کنید و به صورت نگینی خرد کنید. پیاز را پوست کنید و پس از شستن خرد کنید. پیازچه و شوید را پاک کنید و ریز خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: تهیه سس

یک کاسه بردارید. شکر و آرد را در کاسه بریزید و آب را به آن اضافه کنید. هم بزنید تا کاملا باهم ترکیب شوند. سپس نمک و آب لیمو را نیز به دیگر مواد سس اضافه نمایید. می‌توانید مقدار آب لیمو را به دلخواه افزایش دهید.

 مرحله پنجم: پخت کنگر

سس را به ترکیب پیاز، باقلا و هویج اضافه کنید و کمی هم بزنید. سپس کنگرها را درون قابلمه قرار دهید و به مقدار لازم آب به آن اضافه کنید. اجازه دهید کنگر به طور کامل بپزد و نرم شود. حدود ۴۰ دقیقه زمان برای پخت کنگر کافیست.

مرحله ششم: سرو باکلالی انگینار

پس این‌که کنگر پخت و نرم شد، پیازچه و شوید خرد شده را درون قابلمه بریزید، درب آن را ببندید و اجازه دهید در دمای محیط کمی خنک شود. سپس کنگرها را در ظرف سرو بچینید و روی آن را با سبزیجات پر کنید. باکلالی انگینار آماده است. آن را به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید و بعد نوش جان نمایید.

نکات مهم در تهیه باکلالی انگینار

  • یکی از مهم‌ترین مواردی که باید در تهیه باکلالی انگینار به آن توجه داشته باشید، طرز درست پاک کردن کنگر فرنگی است. ابتدا کنگر را به خوبی با آب سرد بشویید و سر آن را به اندازه دو بند انگشت برش دهید. برگ‌های سفت کنگر را دانه دانه جداکنید تا به بخش میانی آن برسید. بخش میانی کنگر، سفید رنگ است و بر روی آن پرزهایی وجود دارد. این پرزها را به طور کامل جدا کنید و مابقی آن را در غذا مورد استفاده قرار دهید.
  • کنگر فرنگی را پس از پوست کردن در آب لیمو خیس کنید. این کار باعث می‌شود تا زمانی که دیگر مواد را آماده می‌کنید رنگ کنگر تغییر نکند و سیاه نشود.
  • به جای پیازچه می‌توانید از موسیر خرد شده استفاده کنید یا اگر طعم آن را دوست ندارید به طور کامل حذف کنید.
  • در برخی از دستورالعمل‌ها دیده می‌شود که به جای هویج از نخود فرنگی استفاده می‌کنند. اگر نخود فرنگی را بیشتر دوست دارید، به اندازه ۲۰۰ گرم نخود فرنگی به باکلالی انگینار خود اضافه نمایید.

خواص باکلالی انگینار

باکلالی انگینار از ترکیب کنگر فرنگی، باقلا و دیگر سبزیجات تهیه می‌شود. کنگر فرنگی خواص فراوانی دارد و به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کنگر فرنگی یا آرتیشو نوعی گل محسوب می‎شود، اما اگر قرار است به عنوان خوراکی مورد استفاده قرار گیرد، باید قبل از گل دادن چیده شود. کنگر فرنگی را می‌توانید در آب جوش بپزید یا به صورت بخار پز آماده کنید و از بافت سفید میان آن استفاده نمایید.

خواص باکلالی انگینار
خواص باکلالی انگینار

بخش خوراکی کنگر پس از پخت بسیار نرم و ظریف بوده و طعمی شیرین دارد. کنگر فرنگی خواص فراوانی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • کنگر فرنگی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. از مهم‌ترین مواد معدنی موجود در این گیاه می‌توان به منیزیم، فسفر و منگنز اشاره کرد. این مواد در سلامت و تراکم استخوان‌ها نقش دارند و از بروز بیماری‌هایی چون پوکی استخوان در سنین بالا جلوگیری می‌کنند.
  • فشار خون بالا یکی از مهم‌ترین دلایل سکته قلبی و مغزی است. مصرف کنگر فرنگی فشار خون را تنظیم می‌کند و از این طریق خطر بروز سکته را کاهش می‎دهد.
  • ترکیبات موجود در کنگر فرنگی سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و باعث افزایش سطح کلسترول خوب خون می‌گردد و از این طریق به سلامت قلب کمک می‌کند.
  • کنگر فرنگی آنتی‌اکسیدان‌های سینارین و سیلیمارین را در خود جای داده است. این آنتی‌اکسیدان‎ها در بهبود عملکرد کبد نقش دارند و سموم مضر را از بدن دفع می‌کنند.
  • سلامت دستگاه گوارش و بهبود عملکرد آن از دیگر فواید کنگر فرنگی است که به دلیل وجود فیبر بالای آن اتفاق می‌افتد. فیبر موجود در کنگر، باکتری‌های مفید روده را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری‌های دستگاه گوارش مانند سرطان روده، یبوست یا اسهال را کاهش می‎دهد.
  • بر اساس مطالعات انجام شده، کنگر فرنگی میزان آنتی اکسیدان بسیار بالایی دارد. این آنتی‌اکسیدان‌ها با تکثیر سلول‌های سرطانی مبارزه می‎کنند و وضعیت بیماران مبتلا به سرطان را بهبود می‌بخشند.
  • مصرف کنگر فرنگی برای بانوان باردار بسیار مفید است. سطح بالای فولات موجود در کنگر فرنگی به سلامت جنین کمک کرده و اسید فولیک مورد نیاز بدن مادر در دوران بارداری را تأمین می‌کند.
  • کنگر فرنگی در سلامت مغز نیز نقش دارد. کنگر باعث گشاد شدن عروق می‎شود و با اکسیژن‌رسانی بیشتر به مغز، عملکرد آن را بهبود می‌بخشد.
  • از دیگر خواص کنگر فرنگی می‌توان به تحریک کلیه در دفع اوره و کلسترول و درمان بیماری‌هایی چون یرقان، قولنج کبدی، سنگ کیسه صفرا، سنگ کلیه، قولنج کلیه، رماتیسم، یبوست و برخی از بیماری‌های پوستی اشاره کرد.

در تهیه باکلالی انگینار به غیر از کنگر از باقلا نیز استفاده می‌شود. باقلا سرشار از فیبر و پروتئین می‌باشد و مقادیر بالایی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را نیز در خود جای داده است. از جمله خواص باقلا می‎توان به کاهش اختلالات مادرزادی در جنین، جلوگیری از پوکی استخوان، درمان فشار خون، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، تقویت اندام‌های حرکتی و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

باقلا می‌تواند علائم بیماری پارکینسون را کنترل کند و باعث حرکت راحت‌تر این افراد می‏گردد. باقلا سرشار از آهن است. وجود آهن در بدن باعث تولید بیشتر هموگلوبین خون شده و با افزایش اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها، میزان انرژی بدن را افزایش می‎دهد. علاوه بر این، باقلا میزان قند خون را نیز کاهش می‌دهد و مصرف آن برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است.

سخن پایانی در تهیه باکلالی انگینار

طرز تهیه باکلالی انگینار ترکی اصل را برایتان قرار داده ایم. امیدواریم از این طرز تهیه باکلالی انگینار راضی بوده باشید. مرکز آموزش آنلاین آشپزی دنیایی از آموزش غذاهای ترکی را برایتان قرار داده است.

انگینار 04
سخن پایانی در تهیه باکلالی انگینار

مرکز آموزش آنلاین آشپزی ۱TouchFood بهترین ها را برایتان به ارمغان آورده است. این مقاله باز هم به روزرسانی خواهد شد. پس با ما باشید. به شما عزیزان توصیه می کنیم مطلب جالب بهترین بازی های موبایل برای آشپزی ۱۰ بازی را نیز مطالعه کنید.

سعی داشته باشید که از همه مقالات و مطالب آموزشی ما استفاده کنید. هر روز با یک یا چند دستور پخت غذایی مناسب با شما عزیزان هستیم. جدول ارزش غذایی و لیست انواع غذاهای ایرانی و آنالیز غذا های ایرانی هم بسیار خواندنی هستند. شما می توانید در دوره های آموزش آشپزی نیز شرکت نمایید. با آرزوی آشپزی عالی برایتان

اپلیکیشن آموزش آنلاین آشپزی را حتما نصب کنید و به عنوان یک کتاب دیجیتالی آشپزی از آن استفاده کنید.

ترجمه و نگارش :‌ سایت آشپزی

طرز تهیه باکلالی انگینار ترکی اصل ۴ نفره
انگینار 0

باکلالی انگینار (BakLali Enginar) یک دسر سبک است که معمولا در فصل تابستان مورد استفاده قرار می‌گیرد.تهیه باکلالی انگینار، کنگر فرنگی را با سس باقلا باقالا ترکیه

نوع:
دسر

سبک آشپزی:
ترکی

کلمات کلیدی:
باکلالی انگینار

بازده دستورالعمل:
۴

کالری:
۱۷۵

زمان آماده سازی:
PT0H15M

زمان پخت و پز:
PT0H40M

زمان کل:
PT1H10M

اجزاء دستورالعمل:

  • کنگر فرنگی ۴ عدد
  • باقلا ۳۰۰ گرم
  • هویج یک عدد
  • پیاز یک عدد
  • شوید نصف فنجان
  • پیازچه نصف فنجان

راهنمای دستورالعمل:
باکلالی انگینار (BakLali Enginar) یک وعده غذایی سبک است که معمولا در فصل تابستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تهیه باکلالی انگینار، کنگر فرنگی را با سس مخصوص می‌پزند و سبزیجات دیگری چون باقلا، هویج و … را نیز به آن اضافه می‌کنند. امیدواریم از این دسر خوشمزه لذت کافی را ببرید. نوش جانتان

امتیازدهی ویرایشگر:

۵


منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا